Om mig

Sabine Hougaard


SH Terapi & Træning består
af mig, Sabine Hougaard.

SH startede op i takt med min uddannelse til hestemassør. Jeg havde i længere tid haft i tankerne, at ville lærer hvordan jeg kunne hjælpe hestene til at have mindre spændninger og bruge sig på en anden måde i ridningen, i form af massage sammen med at varrierende træningsmetoderne i ridningen. Efter at have masseret mine egne heste til husbehov, blev jeg mere opsat på at lærer endnu mere omkring hestens anatomi og biomekanik.

Udover at uddanne mig tilhestemassør har jeg også uddannet mig til sportsterapeut, da jeg oplevede flere gange, at for at equipagen blev en forenet enhed, måtte jeg ej glemme rytteren. Vi rytter kan også gå med spændinger i kroppen, som forplanter sig ned i vores heste. Det var derfor vigtigt, for mig at finde en måde hvorpå jeg kunne hjælpe rytteren med de spændningen eller skævheder der måtte være at finde. Derfor gav det rigtig god mening at påbegynde uddannelsen som sportsterapeut.

Jeg fandt ret hurtigt ud af, at ved at give rytteren massage også, blev sammen sammenspillet mellem hest og rytter meget bedre.

Jeg kører ud at massere men der er også mulighed for at komme til min hjemmeadresse for at få massage.


Jeg er uddannet til heste massør v. Center for dyre uddannelser i Hirtshals og sportsterapeut ved sportskropskolen. Jeg eruddannetride instruktør under Dansk rideforbund og har arbejdet på forskellige rideskoler og stutterier, hvor mit arbejde har bestået i tilridning, ridning af hest/ponyer, jordarbejde, forberedelse af heste/ponyer til kåringen, håndtering af hingste, stald arbejde og undervisning af børn, unge, voksne og handicappet.

Udover at massere, underviser jeg. Jeg arbejder i rytter og hestens tempo, med delmål for at gøre træningen mere målrettet slut målet.

Jeg har stor erfaring med stævnedeltagelse og mentalforberedelse op til et stævne. Jeg tager bl.a. gerne med rytter ud til stævner, for at hjælpe som groom og coach under hele stævnet.


Privat

Privat bor jeg sammen med min mand Jonny og vores to børn, Mille 8 år og Storm 7 år.

Vi har tre heste: Oskar en shetlænder som er trækkepony og Fie en shetlænder som har været brugt til kørsel – De er nu begge pensionister. Derudover har vi vores Tinker dreng Schark, som jeg bruger meget tid med. Han er min prøvehest til alle nye teknikker og teorier.